Premier League er endelig i gang, og vi har nå fått overstått den første runden av det som nok blir en fantastisk sesong. Hvor godt topplagene kom i gang varierer, og vi fikk noen store overraskelser i løpet av helgen. Men det ser virkelig ut til at nysigneringene har vært gode.

Mange nysigneringer på scoringslisten

Et av de største spenningsmomentene i enhver ny sesong er hva vi kan forvente oss av nysigneringene, og det er naturlig nok særlig de offensive spillerne til de store klubbene mange gleder seg til å se. Mange av dem gav en fantastisk introduksjon i løpet av denne helgen. For Arsenal scoret Alexandre Lacazette, for Everton scoret Wayne Rooney, for Manchester United scoret Romelu Lukaku og for Chelsea scoret Alvaro Morata. At så mange nye offensive spillere markerer seg så kraftig i sin debutkamp er nok ikke noe som hører hverdagen til. Disse angrepsspillerne vil nok sette sitt preg på den kommende sesongen, slik noen av dem allerede har gjort for andre klubber tidligere.

Liverpool og Chelsea med dårlig start

Lørdagen ble åpnet med et besøk av Liverpool på Vicarage Road, Watford sin hjemmearena i London. Alle forventet at Klopp ville komme godt i gang med sesongen i møte med fjorårets nykommer, men slik skulle det ikke gå. Allerede etter ni minutter tok de gule ledelsen ved Stefano Okaka. I løpet av kampen svingte det mye frem og tilbake, men da Liverpool tok ledelsen 3-2 ved nykommeren Mohamed Salah i det 58. minutt trodde de fleste at det skulle gå Liverpools vei. Det gjorde det ikke, for Miguel Britos sikret Watford ett poeng fire minutter på overtid. Men mens Liverpool sikret seg ett poeng ble det ingen i det hele tatt på den regjerende seriemesteren. Etter at Gary Cahill dro på seg et idiotisk rødt kort etter 14 minutter sjokkerte nyopprykkede Burnley alle ved å lede 3-0 til pause. Alvaro Morata ga Chelsea en redusering til 1-3 i debuten, men drøye ti minutter senere fikk Chelsea sin andre mann utvist da Cesc Fabregas dro på seg sitt andre gule kort. I mellom der hadde Morata fått et mål feilaktig utvist. Det kom en redusering til, men Burnley fikk en kjempestart ved å vinne 3-2.

De øvrige godt i gang

Mens det gikk dårlig for Chelsea og Liverpool gikk det bedre med de andre store klubbene. Arsenal og Leicester fikk æren av åpne sesongen på fredag, og det ble litt av en reklame for Premier League. En vanvittig spennende fotballkamp endte til slutt med seier 4-3 til Arsenal, etter at Leicester hadde ledet både 2-1 og 3-2. Manchester City avsluttet lørdagsprogrammet med å vinne 0-2 borte mot Brighton slik de skulle, men det tok sin tid. Ikke før i det 70. minutt klarte de å score, og med et mål til fem minutter senere var resultatet i boks. Manchester United og Tottenham var i aksjon på søndag, og motstanderne var henholdsvis West Ham og Newcastle. Mens Manchester United hadde full kontroll gjennom hele kampen fikk ikke Tottenham sin første scoring før i det 61. minutt. Men begge lag fikk til slutt med seg tre poeng hjem.