Denne landslagspausen skulle vi få vite mer om hva som er statusen for Lars Lagerbäcks prosjekt om å gjenoppbygge det norske landslaget. Han skal nå begynne å sette sammen en virkelig sterk stamme, og vi kan regne med å få se mer av spillerne vi har sett i disse to kampene når Nations League begynner til høsten. Vi skal selvsagt være veldig forsiktige med å dømme ut ifra det vi har sett i disse to kampene, men vi må kunne si at det ser positivt ut.

Storseier mot Australia

Det var på fredag vi fikk se den første kampen, da Australia kom til Ullevaal. Det var nok mange som tenkte at vi ikke hadde kommet så mange skritt videre da Jackson Irvine satte inn 0-1 for Australia etter 19 minutter, men det vi fikk se av Norge videre i kampen avkreftet det bildet for denne gangen. For etter 48 minutter ble kampen snudd til 2-1 da Tore Reginiussen satte inn sitt første landslagsmål i sin 15. landskamp. Et hat-trick fra Ola Kamara gjorde at Norge til slutt vant 4-1.

Hardere seier i Albania

På mandag var det Albania, som ledes av den italienske tidligere storstjernen Christian Panucci, som var Norges motstander. I et avsindig regnvær i Tirana var det mye tyngre for Norge i en kamp våre gutter definitivt dominerte. Albania hadde i bunn og grunn bare en virkelig stor sjanse i løpet av hele kampen, mens Norge hadde veldig mange gode og store muligheter. Likevel var det bare en ball som kom inn i nettet. Den var det innbytter og debutant Sigurd Rosted som satte inn på corner. Det ble 0-1 til Norge.

Ligner motstanderne

Det er særlig kampen mot Albania som kan komme til å fortelle oss noe om hvordan ståa er før Nations League, for laget ligner en hel del på både Bulgaria og Slovenia. Derfor er det veldig positivt at våre gutter klarte å komme seirende ut av den kampen, selv om vi på ingen måte kan godta at så få av de store sjansene går inn i målet. Australia er et lag som har gått veldig ned i kvalitet i løpet av de siste 10-15 årene, så en seier mot dem kan kanskje ikke si oss så mye som mange nok tror. Selv om Australia til slutt kom til VM måtte de altså ut via playoff etter å ha havnet bak Saudi-Arabia og Japan i sin gruppe, så vi snakker definitivt om et lag som ikke er det det en gang var.