4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Denne helgen får vi se noe av det aller beste britisk fotball har å by på, nemlig derbyer der det ikke er noen tvil om hva motstanderne synes om hverandre. På lørdag og søndag får vi se tre av de aller beste og mest intense, så her må du være klar.

North West Derby

Englands aller mest kjente rivalisering er uten tvil den vi finner mellom Manchester United og Liverpool. Det strekker seg veldig langt tilbake, og dagens rivalisering mellom klubbene er en moderne utgave av rivaliseringen mellom byene som er eldre enn idretten. Da England ble industrialisert ble Manchester og Liverpool to av de viktigste byene, og befolkningen konkurrerte om arbeid. Det var særlig byggingen av kanalen som kunne ta skip til Manchester som ga drivstoff til rivaliseringen. Den første kampen mellom disse to ble spilt i 1894, og Liverpool slo laget som da het Newton Heath 2-0. Siden den gangen har Manchester United vunnet 79 av de 199 oppgjørene, mens Liverpool har vunnet 65. 55 har endt uavgjort, blant annet det siste oppgjøret. Da ble det 0-0 på Anfield. Klokken 13:30 på lørdag får vi se hvem som vil vinne denne gangen.

Old Firm

Men kampene mellom Liverpool og Manchester United er nok ikke den rivaliseringen der lagenes supportere hater hverandre mest. Den tittelen går uten tvil til de to lagene fra Glasgow, som skal møtes klokken 13:00 på søndag. Det er Rangers’ hjemmebane Ibrox Stadium som skal være arenaen det hele utspiller seg på denne gangen. Historien om rivaliseringen er langt og komplisert. Det dreier seg om politikk, rasisme, engelsk undertrykkelse av Irland, klasse og mye mer – kort sagt alle typer konflikter som har preget 1900-tallet. I dette bildet pleier Celtic sine supportere å regnes for å representere den irske og katolske arbeiderklassen som har støttet Irlands selvstendighet og Nord-Irlands løsrivelse fra Storbritannia, mens Rangers sine supportere forbindes med alle de motsatte ståstedene. Etter økonomisk rot er Rangers nå kun en skygge av seg selv, og Celtic er enerådende i Skottland. Likevel har Rangers flest seire, med 159 av de 410 møtene som har vært.

East Midlands Derby

Klokken 15:30 spilles et av Englands mest kjente derbyer i The Championship. Derby kommer for å spille bortekamp mot Nottingham Forest. Geografien har selvsagt vært viktig for å gi næring til rivaliseringen, men det var særlig da Brian Clough ble manager for Nottingham Forest i 1975 at det virkelig ble intenst. Brian Clough hadde tidligere vært manager for Derby, og hans navn er blant de mest legendariske i Englands fotballhistorie. Hans virkelig store suksess er at han tok Nottingham Forest fra nivå to i England til seier i Europacupen i løpet av tre sesonger, og deres rekke på 42 kamper uten tap ble først slått av Arsenal i 2004 – kun en måned før Clough selv døde. Men det var i Derby han slo gjennom som manager, og rivaliseringen handler ifølge mange først og fremst om hvilken klubb som ligger hans hjerte nærmest. Derfor får vinneren av hver kamp Brian Clough Trophy til odel og eie frem til neste gang de møtes.

Similar Posts