4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Så ser det ut til at forbannelsen fortsetter: Den regjerende verdensmesteren Tyskland har røket ut av VM allerede i gruppespillet. Mange er selvsagt svært overrasket over dette, men sannheten er at dette begynner å bli et mønster. I 2002 røk Frankrike ut i gruppespillet etter å ha blitt verdensmester i 1998. I 2010 røk Italia ut i gruppespillet etter å ha blitt mester i 2006. I 2014 røk Spania ut i gruppespillet etter å ha blitt verdensmester i 2010. Med andre ord: Etter årtusenskiftet er det kun VM i 2006 der regjerende mester faktisk har klart å gå videre fra gruppespillet. Årsakene til dette er ikke så enkle å peke på, men det er noe vi håper å få se en analyse av. Uansett, i kveld skal de fire siste lagene som går videre til 1/8-finalen avgjøres.

Åpen gruppe H

I gruppe H går vi inn i dagens kamper uten å vite så mye om hva som kan komme til å skje – det eneste som er helt sikkert er at Polen ikke har noen muligheter til å gå videre etter to tap. Japan og Senegal har fire poeng hver, mens Colombia står med tre. At Japan er på toppen av tabellen i denne gruppen må kunne sies å være noe av en overraskelse, og med tanke på at de skal møte allerede utslåtte Polen til dagens kamp tror vi nok at de kan ha gode muligheter til faktisk å ta seg videre. I kampen mellom Senegal og Colombia er det enkelt som at vinneren går videre til åttendedelsfinalene, og ved uavgjort er det afrikanerne som vil gå videre. Før VM hadde vi en liten serie der vi så på hvilke trenere som kunne komme til å bli mesterskapets mest profilerte. Der kunne vi nok ha nevnt Senegals Aliou Cisse, som med sin flotte organisering av laget og karakteristiske utseende, med fletter og dress, har fått en stor fanklubb verden over. Colombia – Senegal og Polen – Japan begynner klokken 16:00.

Første virkelige motstand for England

Så langt har det engelske landslaget nok dempet noen av de mest uttalte skeptikerne, med seks poeng og 8-2 i målforskjell. Det er faktisk nøyaktig samme tall som Belgia, som også er kveldens motstander. I gruppe G er det allerede klokkeklart at det er England og Belgia som skal gå videre, så kampen mellom disse to er en ren kamp om å komme på førsteplass i denne gruppen. Kampen mellom Tunisia og Panama er en ren æressak. Det kommer rapporter om at Romelu Lukaku ikke kommer til å få med seg kveldens oppgjør. Harry Kane, som står med fem mål på to kamper, kommer nok derimot til å få med seg denne. England kommer nok ikke til å få verdensmesteren i dette mesterskapet heller, men toppscoreren ser det faktisk ut som om de har en brukbar sjans til å få. Panama – Tunisia og England – Belgia har begge avspark klokken 20:00 i kveld. Etter disse kampene blir det en pause på fredag, før åttendedelsfinalene begynner på lørdag.

Similar Posts